نوشته شده توسط : ali

روش کاشت هسته انبه در گلدان

می توانید یک درخت انبه را با استفاده از هسته در گلدان پرورش دهید تا آن را کوچک و قابل مدیریت نگه دارید ( مثلا 8 تا 10 فوت )، یا می توانید آن را در زمین مثل یک درخت بزرگ بکارید کافیست مراحل صحیح  کاشت هسته انبه در گلدان را به سبکی که در این بخش از نمناک می گوییم انجام دهید.

کاشت هسته انبه

پوست انبه خشک با دانه داخل آن ، چاقو کند ، دستمال کاغذی ،ماژیک ،پلاستیک ،ظرف در دار 

مراحل کاشت انبه

مرحله 1 : 

وقتی مقدار زیادی گوشت انبه را از پوسته آن جدا کردید، ته آن را با چاقو جدا و آن را در آفتاب به مدت 1 تا 2 روز قرار دهید تا خشک شود. پوست را به طرف دیگر برگردانید تا کاملا خشک شود. 

کاشت انبه

مرحله 2: 

با استفاده از یک چاقوی کند هسته را به دقت باز کنید مراقب باشید تا به دانه آسیب نرسانید. به آرامی پوست را با دستان باز کنید. 

پرورش انبه

مرحله 3: 

هنگامی که به دقت پوست را باز کردید، بسیار خوب است هسته را کاملا از گوشت جدا کنید ؛ داخل هسته آن باید مایل به زرد و شاداب به نظر برسد نه قهوه ای ؛ پوست را از هسته جدا نکنید اگر به راحتی با پوست لمس نمی شود. 

مراحل کاشت انبه

مرحله 4:

یک ورقه کاغذ را با آب؛ مرطوب کنید نه آن قدر مرطوب که باعث پوسیدگی شود. 

کاشت انبه در خانه

آن را فشار دهید و هسته را ببندید. هسته پیچیده را در کیسه قرار دهید و آن را محکم ببندید و سپس کیسه را در ظرف پلاستیکی قرار دهید. حتما کیسه و ظرف تان را برچسب گذاری کنید. 

کاشت و پرورش انبه

این ظرف ، به گلخانه ی قابل حمل تبدیل می شود که می توانید آن را درون کشو تاریک و یا هر مکان تاریک دیگر قرار دهید که مزاحمتی برایش ایجاد نشود. 

روزی یک بار به هسته ها نگاه کنید تا مطمئن شوید مرطوب هستند نه خیس . 

 مرطوب کردن هسته انبه

مواد مورد نیاز : 

کود ، خاک گلدان خوب زهکشی شده ، گلدان ، آب 

لوازم مورد نیاز

نهال انبه در مراحل اولیه بسیار آسیب پذیر است بنابراین بهتر است در ابتدا بذر را در یک گلدان پرورش دهید تا بتوانید نوردهی ، دما را کنترل کنید. 

مرحله 5 

گلدان را 2 / 3 با خاک گلدان ، کود پر کنید تا به خوبی زهکشی شود و سپس خاک را با آب خیس کنید. 

آب دادن به انبه

مرحله 6 

بعد از این که آب به اندازه کافی زهکشی می شود ، هسته انبه را در قسمت صاف قرار دهید و به آرامی با 1/8اینچ خاک بپوشانید و به آرامی فشار دهید. همیشه هنگام کاشت مراقب باشید چون نمی خواهید هیچ یک از ریشه های ظریف و یا رشد جدید هسته را بشکنید.گلدان را بیرون زیر بخشی از نور خورشید قرار دهید زمانی که هیچ شانسی برای یخ زدن وجود ندارد.

 هسته انبه در گلدان

گیاه انبه

تا دو سه ماه دیگر نهال انبه باید بتواند آفتاب کامل را تحمل کند. نیاز به تغذیه روزانه ندارد که برای مراحل اولیه لازم است.برخی از برگ ها نهال تخمی بنفش هستند در حالی که برخی دیگر سبز روشن هستند. حداقل 5 تا 8 سال طول می کشد تا یک درخت انبه میوه دهد در حالی که پیوند آن سه تا چهار سال طول می کشد. 

درخت های انبه بزرگ تر و قوی تر از درخت های گلخانه ای هستند و یک سیستم ریشه ای فناناپذیر دارند. آن ها در رشد تاخیر دارند اما ارزش انتظار را دارد.

 


:: برچسب‌ها: هسته عنبه در گلدان ,
:: بازدید از این مطلب : 450
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

گل شاه پسند گیاهی چند ساله است که در رنگ های مختلفی نظیر آبی، صورتی، قرمز، سفید و نارنجی مشاهده می شود و از آنجایی که این گیاهان قامت های بلندی دارند ارتفاع آن ها به ۳ تا ۵ متر می رسد. این گیاه گونه های زیادی داشته و تعداد آن ها به بیشتر از ۲۵۰ گونه می رسد و همچنین اکثر گونه های این گیاه روی سطح زمین گسترده شده اند. پرورش گل شاه پسند می تواند جذابیت هایی را برای فضاهای مختلف ایجاد کند.

 

روش کاشت و پرورش گل شاه پسند

گل شاه پسند  ایده خوبی برای کاشت در منازل  و فضاهای باز است. این درختچه به تنهایی نمی تواند جلوه و زیبایی چندانی ایجاد کند پس باید به صورت انبوه کاشته شود. این گیاه را می توان در داخل باغچه پرورش داد اما کاشت آن در آپارتمان ها را توصیه نمی شود زیرا تماس پوست ( بخصوص خردسالان ) با شاخ و برگ گیاه می تواند خارش و حساسیت های پوستی ایجاد کند.

ما در ادامه مراحل کاشت و پرورش گل شاه پسند را بیان خواهیم کرد:

  • برای اینکه گیاه سریع تر جوانه بزند بایستی بذر های گیاه را به مدت زمان ۲۴ ساعت در اب بخیسانید.
  • اکنون بذر ها را درون گلدانی که دارای ماسه و برلیت است بکارید و روی آن را با کمی ماسه بپوشانید(توجه داشته باشید که نباید مقدار زیادی ماسه روی بذرها بریزید زیرا، بذر ها برای جوانه زدن به نور احتیاج دارند)

کاشت گل شاه پسند در فضاهای عمومی

  • برای جوانه زدن بذر ها باید بستر ان ها را مرطوب نگه داشت و می توان با پوشاندن سطح گلدان توسط  پلاستیک رطوبت آن را حفظ کرد.
  • بعد از آن که گیاهچه ها به شش برگ رسیدند بایستی آن هارا به گلدان اصلی منتقل کنید و ۶ الی ۱۴ روز صبر کنید تا بذر ها جوانه بزنند.
  • برای کاشت این گیاه سعی کنید از یک گلدان متوسط استفاده کنید و اگرچه قصد کاشتن آن را در باغچه دارید  بذرها را با فاصله ده سانتی متری بکارید.
  • و نکته آخر اینکه محلی را ک برای کاشت گل شاه پسند مدنظر دارید باید به طور کامل آفتابی باشد و در تابستان نیز منظم آن را آبیاری کنید.

انواع گل شاه پسند

کاشتن گل شاه پسند

 

شاه پسند یک ساله:

این گیاه در نواحی معتدل یک گل چند ساله به شمار می آید اما در نواحی سردسیر گیاهی یک ساله است.

شاه پسند چند ساله:

این گیاه در برابر سرما اندکی مقاومت می کند و از این نوع شاه پسند می توان Verbena Canadensis را نام برد.

شاه پسند خود گشن:

این نوع از شاه پسند که به آن گل وحشی یا برزیلی نیز گفته می شود نیازی به کاشته شدن دوباره ندارند و خودرو هستند.

شاه پسند رونده:

از این نوع گیاه میتوان برای سبد های آویزان استفاده کرد زیرا خاصیت روندگی و آویزان شدن را دارند.

شاه پسند دارویی:

این گل ساقه های بلندی دارد و به نسبت سایر شاه پسندها از تراکم کمتری برخوردار است و برگ های باریک و بریدگی های آن شناسایی اس را آسان تر میکند.این گیاه خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

برای گلکاری در فضاهای مختلف فقط  از دو نوع شاه پسند استفاده می کنیم

نگهداری از گل شاه پسند

پرورش گل شاه پسند پاکوتاه: این گل بیشتر در فضای سبز کاشته می شود و در بین تمامی رنگایش تنها رنگ زرد مشاهده نمی شود.ساقه های این گیاه حالت خزنده بودن به خود گرفته است و معمولا ارتفاع این نوع از شاه پسندها  به ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر میرسد.

پرورش گل شاه پسند با ساقه های چهار گوش: در گلکاری ها ازین نوع استفاده می شود و سرعت رشد پایینی دارند و اغلب بدون برگ هستند.

 روش های نگهداری از گل شاه پسند

آبیاری:

این گیاه در برابر خشکی مقاومت بسیار خوبی دارد ولی باید توجه داشت که در اوایل رشد باید به طور منظم ابیاری شود زیارا آبدهی منظم باعث افزایش سرعت گل دهی آن می شود.

آبیاری منظم گل شاه پسند

 دما و نور :

این گیاه نیازمند نور مستقیم خورشید است و اگر بسته به هر شرایطی این نور کم شود میزان گلدهی شاه پسند نیز کم خواهد شد و برگ ها نیز رنگ خود را از دست خواهند داد و اما در زمستان نیز این گل سرمای بیش از ۱۰ درجه را تحمل نخواهد کرد و گل از بین می رود.

خاک:

خاکی که شاه پسند را در آن می کارید نباید بیش از اندازه مرطوب باشد زیرا رطوبت زیاد باعث پوسیده شدن ریشه گل می شود.اگر در مناطق گرم خیز سکونت دارید برای جلوگیری از تبخیر آب و مرطوب باقی ماندن خاک در روزهای گرم حدود ۳ تا ۸ سانتی متر خاک برگ در اطراف ساقه گیاه بریزید.

کاشت گل شاه پسند

 هوا :

شاه پسند گیاه کوچکی است که در مناطقی که با سردی بیش از حد هوا مواجه اند رشد نمی کند  و لازم است آن ها را در گلخانه نگهداری و پرورش داد. اما در مقابل در مناطق گرم خیز رشد خوبی دارند به همین علت آن ها را در فضای باز می کارند.

 روش های قلمه زدن گیاه شاه پسند

یکی از روش های مناسب برای تکثیر و زیاد شدن پرورش گل شاه پسند قلمه زدن آن است که به دو دسته قلمه نرم و قلمه خشک تقسیم می شود اکنون طریقه قلمه زدن گل شاه پسند را برای شما بازگو خواهیم کرد.

قلمه چوب نرم:

قلمه زدن شاخه های پر برگ و پر رشد در اواخر بهار

قلمه چوب سخت:

قلمه زدن شاخه ها در اواخر فصل های زمستان و پاییز

چگونگی قلمه زدن این گیاه :

در ابتدا شما باید وسایل مورد نیاز شامل ( کاردک تیز_تعیین محل کاشت_یه گلدان ۱۰ سانتی متری_کش_ یک پلاستیک شفاف و در آخر هورمون ریشه زایی) را فراهم نمایید. بهترین زمان قلمه زدن گل صبح زود و در فصل تابستان است. اکنون یک شاخه که نزدیک به شاخه اصلی و همچنین فاقد گل باشد را انتخاب کرده و از جایی که برگ ها به ساقه متصل هستند ساقه را می توان جدا کرد و باید حتما طول این قلمه باید ۷ سانتی متر برسد.پس از اینکه شاخه مورد نظر را انتخاب کردید حالا ساقه را می توانید از زیر گره قطع کنید. اجازه بدهید قلمه ۵ روز جوانه داشته باشد.

اکنون نوبت استفاده از هورمون ریشه زایی است پس آن را رقیق کرده ( توجه داشته باشید ک دو نوع هورمون وجود دارد و هر دوی ان ها نیاز به رقیق شدن دارند) و قلمه را داخل محلول قرار داده و پنج تا ده دقیقه صبر می کینم کار این هورمون تحریک ریشه برای جوانه زدن است. بعد از گذشت ده دقیقه گلدان پر از خاک کرده و ۸ حفره ی کوچک روی آن ایجاد کنید قلمه ها را داخل آن ها بگذارید و آبیاری را فراموش نکنید.

جابهجایی گل شاه پسند پس از ریشه دادن

حال متناسب با اندازه گلدان پلاستیک شفافی را تهیه کرده روی گلدان را بپوشانید و با کش محکم ببندید( نکته: حتما دو حفره روی سطح پلاستیک برای تهویه ی هوا ایجاد کنید)

اکنون کار قلمه زنی تمام است و بایستی گلدان را در محل گرم و پر از نور قرار دهید باید شش هفته صبر کنید در طول این مدت آبیاری حتما باید انجام شود. پس از گذشت شش هفته وضعیت ریشه دادن گل را چک کرده لازم به خروج قلمه ها از گلدان نیست و می توان این کار از طریق حفره هایی که ایجاد کرده بودیم انجام داد پس از مشاهده ی ریشه ها قلمه ها را می توان به مکان دیگری جابه جا کرد.

 



:: بازدید از این مطلب : 480
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

عجیب ترین روش تکثیر گل رز با استفاده از سیب زمینی

چگونه می توان ریشه یک گل رز را قطع کرده و با یک روش شگفت انگیز باعث شکوفه زدن آن شویم؟!

تکثیر گل رز
اگر کسی به شما یک گل رز زیبا داده است و شما می خواهید آن را برای همیشه زنده نگه دارید، این ترفند برای شماست و توصیه میشود مطلب زیر را بخوانید. امروز ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با یک روش برای زنده نگه داشتن گلی که از کسی به شما رسیده کمک سازیم و با روش شگفت انگیز ادامه میتوانید باعث شکوفه زدن آن شوید.
با انجام روش زیر می توانید کار زنده نگه داشتن گیاهان را انجام دهید.این یک ترفند باغبانی می باشد که نیازمند چند عنصر برای سالم نگه داشتن گیاه شما دارد.
تکثیر گل رز

روش جالب و متفاوت تکثیر گل رزی که چیده شده است

لوازم مورد نیاز:
  • یک سیب زمینی
  • ساقه گل رز
  • بطری های پلاستیکی
  • چاقو
  • گلدان گل

تکثیر گل رز

نحوه آماده سازی و تکثیر گل رزی که از ریشه جدا شده است

برای شکوفه زدن گیاهتان، مطابق ادامه این مطلب، مراحل گفته شده را انجام دهید.
1- با چاقو یک حرفه درون سیب زمینی ایجاد کنید.
2- ساقه گل را درون سوراخ قرار دهید.
3- خاک را داخل گلدان بریزید و سپس سیب زمینی را داخل آن قرار دهید و بعد از جایگذاری سیب زمینی در داخل گلدان ،باقیمانده خاک را داخل گلذان بریزید.
4- بطری را برش دهید و داخل آن جایگذاری کنید.
5- برای یک هفته ، داخل گلدان آب بریزید و از گیاه به نحو احسنت نگه داری کنید.
6- پس از یک هفته گیاه شروع به شکوفه زدن می نماید.
شما از این ترفند می توانید در نگه داری گیاهان استفاده کنید و گیاهان خودتان را پرورش دهید.

برای تکثیر بهتر و افزایش گل های رز روش های متفاوت قلمه زدن گل رز بخوانید و با شیوه صحیح آبیاری و نوع خاک مورد نیاز و میزان نور لازم برای گل رز آشنا شوید تا بوته هایی شاداب تر و پر گل تر داشته باشید.

قلمه زدن گل رز کاری به ظاهر ساده است اما دارای نکاتی است که باید بدانید تا بهترین نتیجه را از تکثیر رز بگیرید. آشنایی با زمان آبیاری و بستر مناسب برا قلمه، نحوه ی صحیح قلمه زنی و آشنایی روش های متفاوت تکثیر گل رز را در مطلب زیر بخوانید.

آموزش قلمه زدن گل رز در منزل به دو روش رایج و جالب :

تکثیر گل رز دارای روش های متفاوتی است که می توان به دو نوع آن در اینجا اشاره نمود ابتدا قلمه زدن گل رز را مورد بررسی قرار می دهیم. و سپس با روش جالب تکثیر رز در هوا آشنا می شوید.

بهترین زمان برای قلمه زدن گل رز را بشناسیم :

برای قلمه زنی گل رز در بهار بهتر است در انتهای گلدهی که شاخه ها دیگر گل ندارند؛ اقدام کرد و قلمه را از ساقه های جوان و سبز که در طی دوره دارای گل بوده است تهیه کرد. طول شاخه باید حداقل ۱۰ سانتی متر باشد.
زمان مناسب دیگر برای قلمه زنی گل رز زمانی است که پاییز فرا رسیده و برگ ها می ریزند در این زمان برای قلمه باید از ساقه های چوبی استفاده نمود. طول این ساقه باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر باشد.

تکثیر گل رز
نکته قابل توجه برای قلمه زدن گل رز این است که باید ساقه را به حداقل برگ کاهش داد زیرا برگ ها انرژی و آب را مصرف می کند و ریشه زایی را به تاخیر می اندازند. فقط دو تا چهار برگ را بر روی ساقه نگهدارید.

آشنایی محل قطع ساقه و ایجاد قلمه مناسب :

ایجاد قلمه مناسب بستگی به مکان قطع شدن قلمه دارد بهترین مکان درست زیر گره هاست و اما گره به کجا میگویند؟ گره ها محل اتصال برگ ها به ساقه هستند.
برش را به صورت اوریب بزنید و یا اینکه حتما زخمی بر روی گیاه ایجاد کنید تا زمینه لازم برای ریشه زایی فراهم شود.

ایجاد قلمه رز
از شاخه های خیلی جوان نمیتوان به عنوان قلمه استفاده کرد. ششمین برگ به پایین ساقه ای مناسب برای قلمه است.

چه خاکی برای گذاشتن قلمه ها مناسب تر است ؟

خاکی برای قلمه زنی مناسب است که علاوه بر جذب خوب رطوبت از زهکشی و تهویه خوبی نیز برخوردار باشد. باید این منظور از چند نوع خاک میتوانید استفاده کنید که در زیر نسبت های هریک را نیز آورده ایم :

  1. حجم های مساوی از خاک برگ + پرلایت
  2. دو حجم خاک برگ + یک حجم شن
  3. دو حجم کوکوپیت + یک حجم شن

هریک از این مخلوط ها که مورد استفاده قرار بگیرند برای قلمه بستری مناسب را فراهم می کننند. بهتر است دو ساعت قبل از کاشتن قلمه در خاک، خاک را آبیاری کنید. در این زمان خاک فرصت دارد تا آب اضافی را از دست بدهد.

قلمه گل رز

باید بیش از نیمی از قلمه را در خاک فرو برد ( به طور تقریبی دو سوم قلمه) خاک را اطراف قلمه بدهید تا قلمه سفت شود. کمی آب برای محکم شدن قلمه در جای خود لازم است.

آبیاری قلمه باید به چه صورت باشد :

روز های اول ریشه زایی قلمه باید هر روز آبیاری شود و محیط مرطوب باشد اما در روز های بعد از ریشه زایی باید میزان آبیاری را کم کرد تا ریشه ها خودشان به دنبال آب بروند و رشد کنند.

محیط مناسب برای قلمه های رز :

قلمه های رز را در محیطی روشن و به دور از نور مستقیم آفتاب نگهدارید. دمای اتاق برای قلمه مناسب است و اگر دما ۲۰ درجه باشد مناسب ترین محیط برای رشد قلمه فراهم شده است.
قلمه ها نیاز دارند در محیطی مرطوب قرار بگیرند. برای مرطوب نگه داشتن گیاه به غبار پاشی روزانه نیاز دارد راه دیگر برای این امر کشیدن پلاستیک شفاف بر روی قلمه است تا از خارج شدن رطوبت جلوگیری شود.

قلمه رز به دو روش

قلمه ها به ۷تا ۸ هفته زمان نیاز دارند تا ریشه زایی زا تکمیل کنند. بعد از آن میتوان گل را به بستر دیگری انتقال داد.

قلمه زنی گل رز به روش خوابانیدن در هوا :

بهترین زمان برای این نوع تکثیر گل رز در فصل بهار است. بوته ای را انتخاب کنید که در این فصل به خوبی گلدهی کرده باشد و نشانه های بلوغ را دارا باشد. شاخه ی سبز و جوان مناسب این نوع قلمه زدن گل رز است. شاخه ای را به قطر مداد انتخاب کنید و از نداشتن آفات آن مطمئن شوید.

افزایش گل رز به روش های مختلف

ابتدا تمامی خار ها و برگ های این ناحیه از ساقه را جدا کنید تا ریشه زایی بهتر و سریع تر صورت گیرد.

تکثیر گل رز در هوا

برش ها در قسمتی حدودا یک سانتی متر پایین تر از گره ایجاد کنید و قسمتی از پوست ساقه را جدا کنید و مطابق تصویر بالا دور تا دور ساقه را خالی کنید. بهتر است ارتفاع برش را ۲ سانتی متر در نظر بگیرید. دقت کنید که فقط پوست بالایی ساقه گل رز را بردارید و به قسمت های چاقو نزنید.

نحوه تکثیر گل رز

دستمال کاغذی را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید و دور تا دور ساقه ی پوست گرفته شده گل رز را با این هورمون بپوشانید. حال نایلونی را که از مقاومت آن مطمئن هستید به صورت لوله ای در آورده دور ساقه قرار دهید. انتهای لوله ی پلاستیکی را با ربان و یا نخی ببندید. دقت داشته باشید که این گره زیادی سفت نکنید زیرا باعث خفگی گیاه و متوقف شدن رشد ریشه می شود.

ازدیاد گل رز در منزل

در مرحله ی آخر قلمه زدن گل رز , مخلوطی از کود، خاک برگ و خزه را کمی خیس کنید و داخل نایلون پلاستیکی بریزید و سر دیگر را نیز مانند قسمت پایین گره بزنید. حال گیاه را به مدت سه هفته برای ریشه زایی رها کنید.

معمولا در مدت سه هفته ریشه زایی تکمیل می شود ولی در برخی دیر تر این اتفاق میوفتد. حال میتوانید گیاه را جدا کرده و به گلدانی مناسب منتقل کنید.

 

 
 
 


:: برچسب‌ها: گل رز , تکثیر گل رز ,
:: بازدید از این مطلب : 377
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 شهريور 1399 | نظرات ()